Pages

Thursday, February 7, 2008

paharul...In orice, se zice, exista o jumatate plina si una goala.
Cat de mult depinde oare de noi, ce jumatate vedem.....

7 comments:

Sangria said...

Foarte bine realizata poza.....perfecta.......bravooo !!
Noi hotaram cum vrem sa traim .ce e mai bine ?..sa fii optimist si sa te inseli uneori sau sa fii pesimist si sa ai dreptate ?:))....Shakespeare zicea : “ Unii se plang fiindca trandafirii au spini…….eu multumesc cerului ca gasesc trandafiri pe spini “ ......iar eu zic : "Nu inceta niciodata sa zimbesti,nici chiar atunci cind esti trist, pentru ca nu se stie cine se va indragosti de zimbetul tau."

Lucian Marinescu said...

ideea este ca unii dintre noi au o inclinatie 'naturala' de a vedea fie numai jumatatea plina, fie numai jumatatea goala a paharului. Ma intreb daca asta se poate 'controla', daca nu schimba....

Sangria said...

S-a dovedit stiintific : nu suntem din nastere pesimisti sau optimisti.......devenim astfel o data ce ni s-a cristalizat "stilul explicativ" , adica modul de a interpreta ceea ce ni se intampla , si mai ales esecurile...la fel ca trasaturile opuse ( pesimismul, neajutorarea, lipsa de speranta ) optimismul se invata :))

hilde said...

absolut minunata! cate lucruri se pot descoperi in jumatatea plina!!! in jumatatea goala e doar golul...apropos de discutia voastra, mi-am amintit ce spunea (daca imi amintesc corect), Titulescu, cum ca "viata e o comedie pentru cel care gandeste si o tragedie pentru cel care simte"

Lucian Marinescu said...

foarte tare Titulescu asta! Imi place.

hilde said...

ups! mea culpa. de fapt asta a spus-o La Bruyere.

Titulescu a spus ceva la fel de intelept: "Soarta e scuza celor slabi si opera celor tari." Sper ca iti place in continuare Titulescu :-)

Lucian Marinescu said...

nici asta nu suna rau... imi place in continuare