Pages

Thursday, February 7, 2008

paharul...In orice, se zice, exista o jumatate plina si una goala.
Cat de mult depinde oare de noi, ce jumatate vedem.....

7 comments:

Sangria said...

Foarte bine realizata poza.....perfecta.......bravooo !!
Noi hotaram cum vrem sa traim .ce e mai bine ?..sa fii optimist si sa te inseli uneori sau sa fii pesimist si sa ai dreptate ?:))....Shakespeare zicea : “ Unii se plang fiindca trandafirii au spini…….eu multumesc cerului ca gasesc trandafiri pe spini “ ......iar eu zic : "Nu inceta niciodata sa zimbesti,nici chiar atunci cind esti trist, pentru ca nu se stie cine se va indragosti de zimbetul tau."

lucian said...

ideea este ca unii dintre noi au o inclinatie 'naturala' de a vedea fie numai jumatatea plina, fie numai jumatatea goala a paharului. Ma intreb daca asta se poate 'controla', daca nu schimba....

Sangria said...

S-a dovedit stiintific : nu suntem din nastere pesimisti sau optimisti.......devenim astfel o data ce ni s-a cristalizat "stilul explicativ" , adica modul de a interpreta ceea ce ni se intampla , si mai ales esecurile...la fel ca trasaturile opuse ( pesimismul, neajutorarea, lipsa de speranta ) optimismul se invata :))

hilde said...

absolut minunata! cate lucruri se pot descoperi in jumatatea plina!!! in jumatatea goala e doar golul...apropos de discutia voastra, mi-am amintit ce spunea (daca imi amintesc corect), Titulescu, cum ca "viata e o comedie pentru cel care gandeste si o tragedie pentru cel care simte"

lucian said...

foarte tare Titulescu asta! Imi place.

hilde said...

ups! mea culpa. de fapt asta a spus-o La Bruyere.

Titulescu a spus ceva la fel de intelept: "Soarta e scuza celor slabi si opera celor tari." Sper ca iti place in continuare Titulescu :-)

lucian said...

nici asta nu suna rau... imi place in continuare